×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

veranda-plaatsen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Moderne veranda plaatsen: inspiratie, tips en richtprijzen

Wie zijn woning wil uitbreiden, die komt vaak uit bij een veranda. Meer ruimte, meer lichtinval, en een mooi zicht op de tuin. De voordelen van een veranda liggen voor de hand.

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende stijlen, maar de meeste mensen kiezen nog steeds voor een moderne veranda. Een moderne veranda heeft een strakke en elegante uitstraling, en brengt iets extra aan je woning. Een moderne veranda kan je zelfs plaatsen aan een klassieke woning.

Welke materialen gebruik je allemaal om je veranda er zo modern mogelijk te laten uitzien? En waarop moet je letten bij de plaatsing en de inrichting?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe veranda plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een verandabouwer te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe veranda!

Benieuwd naar het prijzen voor een nieuwe veranda?

Vergelijk prijzen van verandabouwers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Zorgeloos kunnen genieten in je nieuwe veranda, met zicht op de tuin? Laat het geen droom blijven. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verandabouwers

aanvraag starten


moderne veranda © Shutterstock - Een moderne veranda wordt tegenwoordig vooral gekenmerkt door stevige materialen, strakke vormen en grote glaspartijen

Welke materialen gebruik je?

Voor de opbouw van je veranda heb je de keuze uit meerdere materialen. Sommige materialen hebben van nature een moderne look, en passen dus beter bij een moderne veranda. Maar vergis je niet, soms kunnen ook minder voor de hand liggende materialen perfect ingepast worden in een moderne veranda, en dat zorgt uiteraard voor een verrassingseffect.

Aluminium

aluminium veranda © Shutterstock - Aluminium is tegenwoordig hét materiaal bij uitstek om een veranda met een moderne uitstraling te bekomen

Indien je denkt aan materialen voor een moderne veranda, dan kom je in de eerste plaats uit bij aluminium. Aluminium is een materiaal met een strakke en elegante look, en past perfect bij de moderne uitstraling die je met je veranda wil bereiken.

Niet enkel voor de looks wordt vaak voor aluminium gekozen, ook de stevigheid van het materiaal speelt een rol. Aluminium heeft een grote draagkracht, en is dus uitstekend geschikt om grote glaspartijen te kunnen ondersteunen.

Een ander voordeel van aluminium is het hoge isolatievermogen van het materiaal. In tijden waarin we hoe langer hoe beter moeten isoleren, is aluminium dus een perfect materiaal om onze woning zo energiezuinig mogelijk te houden. Indien je het materiaal voor je veranda uitkiest, kijk dan zeker naar de U-waarde. Dit geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Al deze voordelen komen natuurlijk met een prijs. Letterlijk dan, want aluminium veranda's zijn over het algemeen dure veranda's. Later in dit artikel gaan we dieper in op de gemiddelde prijs van een moderne veranda.

Lees meer over de voordelen en de opbouw van een aluminium veranda.

PVC

Ook PVC is een veelgebruikt materiaal voor verandaprofielen. PVC is iets minder sterk dan aluminium, maar heeft als grootste voordeel dat het goedkoper is. In vergelijking met een aluminium veranda is een PVC veranda veel goedkoper.

Aangezien PVC iets minder sterk is, zijn PVC profielen doorgaans iets dikker dan aluminium profielen. Hierdoor hebben ze niet zo'n strakke en elegante uitstraling. PVC ziet er ook gewoon iets goedkoper uit. Voor een strakke, moderne veranda wordt PVC dus iets minder gekozen.

De redenen om alsnog voor PVC te kiezen zijn dan vooral de lagere prijs, de makkelijke montage en de onderhoudsvriendelijkheid.

Hout

Hout wordt niet meteen geassocieerd met een moderne veranda. Vaak wordt hout eerder gebruikt bij klassieke veranda's of een veranda in landelijke stijl. Maar het is best mogelijk om in moderne veranda's ook houtelementen te integreren. Het zorgt zelfs een beetje voor een verrassingseffect.

Wat de prijs betreft, horen houten veranda's wel tot de duurste veranda's. Vooral de behandeling van het hout en de montage doen de prijs oplopen.

Lees meer over de voordelen en de opbouw van een houten veranda.

moderne veranda plaatsen © Shutterstock - Deze moderne veranda met grote glaspartijen geeft je een mooi uitzicht op de groene omgeving

Waarop letten bij plaatsing?

Bij het plaatsen van je moderne veranda komen heel wat dingen kijken. Niet enkel de plaatsing zelf vergt heel veel aandacht, ook voor je leefcomfort achteraf moet je bij de plaatsing al een paar dingen in rekening nemen.

Goede fundering

Een goede fundering vormt letterlijk de basis van een stevige veranda. Voor een stevige fundering is ook een stevige ondergrond nodig. Is de draagkracht van de grond niet goed genoeg, dan zal de aannemer vaak dieper graven tot hij draagkrachtige grond vindt. Het goede nieuws is dat de verandaprofielen vaak vrij licht zijn, waardoor de druk op de funderingen over het algemeen veel lichter is dan bij een klassieke bouw met muren.

Voor de fundering zal vaak een betonplaat gegoten worden. Aan de zijkanten van deze betonplaat worden vaak ook vorstbalken geplaatst. Deze zorgen ervoor dat er in de winter geen vorst onder de betonplaat kan komen, die de fundering naar boven kan duwen.

Bij het plaatsen van de fundering moeten ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden om latere vochtproblemen te vermijden.

Ventilatie, isolatie en verwarming

Ook in je veranda wil je een gezond binnenklimaat. Dat betekent: niet te warm, niet te koud, en geen te droge of vochtige lucht. Bij het plaatsen van je veranda moeten zaken als luchtcirculatie, isolatie en verwarming al bij je aandachtspunten zitten.

Wanneer je je profielen en beglazing uitkiest, kijk dan zeker ook naar de U-waarde van je materialen. De U-waarde geeft weer hoe goed je materialen kunnen isoleren. Hoe lager de U-waarde, hoe beter. Goed isolerende materialen houden in de winter de warmte binnen, maar houden ook in de zomer de koelte binnen.

Over het algemeen zal aluminium beter isoleren dan PVC en hout. Wat betreft de beglazing kan je kiezen voor isolerend glas.

Zonwering

zonwering in je veranda © Shutterstock - Om het koel te houden in je veranda, is het plaatsen van zonwering geen slecht idee.

Als de zon de hele dag op je veranda schijnt, dan zal het binnen onvermijdelijk opwarmen. Een raam openzetten zal tijdens een warme zomerdag dan niet helpen, aangezien het dan buiten meestal nog warmer is dan binnen. De enige manier om de warmte buiten te houden, is door je raampartijen af te schermen met zonwering.

Het aanbrengen van zonwering wordt wel eens verkeerd aangepakt. Zonwering aan de binnenkant zal de zonnestralen wel tegenhouden, maar de warmte kan nog wel door het glas je veranda binnendringen. Alle warmte stapelt zich dan op tussen de ramen en de zonwering. Wil je echt de warmte buiten houden? Kies dan voor zonwering aan de buitenkant.

Hoe je moderne veranda inrichten?

Een veranda die er modern uitziet, die moet natuurlijk ook modern worden ingericht. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Hier zijn enkele tips om je moderne veranda in te richten.

veranda inrichten © Shutterstock - Je veranda inrichten kan je doen op verschillende manieren, afhankelijk van het doel van je veranda.

Kijk naar de rest van je woning

Om je veranda in te richten, kijk je in de eerste plaats naar de stijl van de rest van de woning. Het kleurgebruik, de meubelen, de belichting, ... Trek de stijl die je hebt gebruikt in de rest van de woning gewoon door naar de veranda.

Interieurspecialisten raden immers af om verschillende stijlen te gaan combineren.

Functie van je veranda

Om je moderne veranda in te richten, moet je natuurlijk ook kijken naar de functie die je voor ogen hebt. Wordt de veranda een leefveranda, die als het ware een verlengde is van je woonkamer? Wordt het een hobbykamer? Wordt het een kantoor?

Je inrichting zal dus ook afhangen van de functie van je veranda. Wordt het een kantoor, dan kan je je veranda best zakelijk inrichten. Indien het een loungehoek wordt, dan werk je best met sfeerverlichting.

veranda fitness © Shutterstock - Je veranda inrichten als fitnessruimte is maar één van de vele mogelijkheden.

Onderhoudsarme materialen

Hou er rekening mee dat je veranda ook regelmatig gereinigd moet worden. Doe je dit niet graag, dan kies je best voor onderhoudsvriendelijke materialen.

Hoeveel kost een moderne veranda?

moderne veranda bouwen © Shutterstock - De prijs voor een moderne veranda hangt af van vele factoren, zoals de keuze voor een bepaald materiaal, en de opties die je kiest

Met een moderne veranda bouw je een hele nieuwe ruimte in je woning. Het spreekt voor zich dat dit wel een aardige prijs kost. Maar hoeveel kost een moderne veranda precies?

Veel zal natuurlijk afhangen van de materialen die je kiest. Een veranda uit PVC is doorgaans het goedkoopst. Maar een PVC veranda is minder sterk, en zal minder goed isoleren.

Houten veranda's zijn over het algemeen het duurst. Ook aluminium veranda's zijn duurder dan PVC veranda's. Ook het isolatievermogen van de profielen en de dikte van de beglazing zal een rol spelen in de hoogte van de prijs.

Een exacte prijs meegeven voor jouw veranda is dus moeilijk. Alles tussen 10.000 € en 25.000 € is mogelijk.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een veranda

Wil je toch graag een prijs op maat ontvangen? Dan raden we je aan om offertes op maat aan te vragen bij verschillende verandabouwers, en deze offertes te vergelijken. Dat is mogelijk via ons offerteformulier.

Na het invullen van het formulier ontvang je van meerdere verandabouwers een offerte op maat. Je bent vrij om in te gaan op een offerte, of om ze allemaal naast je neer te leggen. Aan jou de keuze!

Alle offertes zijn bovendien 100% gratis en zonder enige aankoopverplichting.


verandabouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Overzicht van verandabouwers
Tuinkamer bouwen:
tips & tricks
Offertes voor verandabouw