×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

veranda-plaatsen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Aluminium veranda plaatsen: inspiratie, tips en richtprijzen

Wil je een veranda optrekken, dan kan je kiezen voor verschillende materialen, zoals PVC of hout. Maar wil je echt voor een stevige en kwaliteitsvolle veranda gaan? Dan is een veranda in aluminium ongetwijfeld de beste keuze. Aluminium veranda's zien er niet alleen heel stijlvol uit, ze brengen ook nog eens een heleboel voordelen met zich mee.

Laten we dus snel eens ontdekken welke voordelen je geniet met een aluminium veranda, en waarop je moet letten bij het plaatsen van je veranda. We proberen je ook een richtprijs mee te geven voor het laten plaatsen van je aluminium veranda.

In dit artikel:

Wat zijn de voordelen en nadelen van een veranda in aluminium?

We vermeldden het al in de inleiding: met een aluminium veranda geniet je van heel wat voordelen. Maar laten we zeker ook niet blind zijn voor die enkele nadelen. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen en nadelen van aluminium veranda's.

Voordelen van een aluminium veranda

aluminium veranda © Shutterstock - Een aluminium veranda is heel stevig, en heeft vaak een moderne uitstraling

+ Aluminium is een sterker materiaal dan PVC en de meeste houtsoorten. Hierdoor kan je in principe ook grotere constructies bouwen. Aluminium is bijvoorbeeld een uitstekend materiaal om veranda's met grote overspanningen te bouwen.

+ Door de robuustheid van aluminium hebben dit type veranda's ook een langere levensduur dan bijvoorbeeld veranda's in PVC. Later gaan we dieper in op de levensduur van aluminium veranda's.

+ Nog een voordeel van de stevigheid van de aluminium profielen is dat dit type veranda's zeer inbraakveilig zijn.

+ Veranda's in aluminium zien er heel modern en stijlvol uit. Aluminium is dan ook een geschikt materiaal indien je een veranda wil aanbouwen in een eerder moderne woning.

+ Veranda's met aluminium profielen isoleren zeer goed. Aluminium heeft namelijk een goed isolerend vermogen, veel beter dan PVC en hout. In combinatie met hoogrendementsglas zijn isolerende aluminium profielen uitstekend geschikt om de warmte in je veranda goed vast te houden. Zeer interessant indien je veranda één geheel vormt met de woonkamer.

+ In tegenstelling tot hout heeft een aluminium veranda weinig onderhoud nodig. Zelfs na jarenlang blootgesteld te zijn geweest aan regen en UV-stralen, zullen aluminium profielen nog steeds hun oorspronkelijke uitstraling behouden.

Nadelen van een aluminium veranda

Omwille van z'n stevigheid en z'n duurzaamheid is een aluminium veranda ook wel het duurste. Doorgaans is een veranda in aluminium zo'n 10 à 20% duurder dan een veranda in PVC. Of een aluminium veranda duurder is dan een veranda in hout, hangt voornamelijk af van de houtsoort die gebruikt wordt.

Aluminium profielen kunnen soms wel eens gevoelig zijn voor krassen. Een aandachtspunt indien je bijvoorbeeld katten in huis hebt, of wanneer er bomen in de buurt van je veranda staan.

aluminium veranda © Shutterstock - Een aluminium veranda is heel stevig, en heeft vaak een moderne uitstraling

Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe veranda plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een verandabouwer te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe veranda!

Benieuwd naar het prijzen voor een nieuwe veranda?

Vergelijk prijzen van verandabouwers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Zorgeloos kunnen genieten in je nieuwe veranda, met zicht op de tuin? Laat het geen droom blijven. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verandabouwers

aanvraag starten


aluminium veranda © Shutterstock - Door de stevige profielen hebben aluminium veranda's vaak ook grotere glaspartijen, wat het zicht naar buiten toe bevordert.

Hoe een aluminium veranda onderhouden?

Eén van de grote voordelen van aluminium veranda's is dat ze heel onderhoudsvriendelijk zijn. Indien aluminium profielen vooraf worden behandeld met een degelijke oppervlaktebehandeling, dan heeft je veranda in principe een heel lange levensduur.

Zoals al vermeld moet je wel krassen vermijden op de profielen. Dus snoei bomen tijdig wanneer de takken tegen je profielen beginnen aanschuren. En zorg ervoor dat je katten de profielen niet als krabpaal gebruiken.

Waarop letten bij de plaatsing van een aluminium veranda?

Bij het plaatsen van een aluminium veranda zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Dit zijn de voornaamste.

aluminium veranda plaatsen © Shutterstock - Bij het plaatsen van een aluminium veranda zijn er een aantal zaken waarop je moet letten, zoals fundering en vloerbedekking

Fundering

Veranda's kunnen soms zware constructies zijn, zelfs al is aluminium een redelijk licht materiaal. Daarom is het belangrijk om een goede fundering te voorzien. Indien je de veranda op de volle grond wil plaatsen, dan wordt meestal een betonplaat onder het maaiveld gegoten. Kies je voor een veranda op een bestaande vloerplaat, dan moet geen extra fundering worden gegoten.

Vloerbedekking

Nadat de fundering is aangebracht, is het tijd om na te denken over de vloerplaat en vloerbedekking. Voor je veranda heb je in principe de keuze uit vele soorten vloerbedekking, zoals laminaat en tegels. De esthetisch mooiste oplossing is evenwel om de vloer van de woonkamer door te trekken naar de veranda, zodat alles één mooi geheel lijkt.

Bij het leggen van de vloerbedekking moet je voldoende stilstaan bij zaken zoals het leggen van leidingen, afwatering, vermijden van opstijgend grondvocht en het aanbrengen van vloerisolatie.

Afwatering

Een veranda is een bijkomende constructie, die net zoals de rest van je woning moet voldoen aan enkele belangrijke vereisten. Afwatering van regenwater is daar één van. Het regenwater dat op je veranda valt, moet natuurlijk ook worden afgevoerd, en liefst naar de bestaande afwateringskanalen. Lopen deze kanalen onder je veranda door, dan moet je hier al rekening mee houden vooraleer je start met het plaatsen van de veranda.

Vergunning

Ook administratieve zaken moeten geregeld worden bij het plaatsen van een veranda. In sommige gevallen heb je immers een vergunning nodig om je veranda te mogen zetten. Dit is het geval indien je veranda groter is dan 40m². Is je veranda kleiner dan 40m², dan heb je geen bouwvergunning nodig, maar wel een meldingsplicht. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

aluminium veranda kopen © Shutterstock - Door de stevige profielen hebben aluminium veranda's vaak ook grotere glaspartijen, wat het zicht naar buiten toe bevordert.

Wat is de prijs voor een aluminium veranda?

In dit artikel hadden we het al even over de prijs voor een aluminium veranda. Maar hoeveel betaal je nu gemiddeld om een veranda in aluminium te laten zetten?

De kwaliteit van de profielen en het glas zullen een grote rol spelen in het bepalen van de prijs.

Veel zal afhangen van de grootte van je veranda. Ook de mate van afwerking zal bepalen hoeveel je uiteindelijk betaalt. De kwaliteit van de profielen en het glas spelen een grote rol. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor superisolerend glas, wat uiteraard een hogere prijs heeft.

Ook zal het al dan niet aanleggen van een funderingsplaat een invloed uitoefenen op de prijs. Indien er vooraf nog een betonplaat gegoten moet worden, dan kan dit de prijs de hoogte injagen.

De prijs van je aluminium veranda kan dus hevig schommelen al naargelang de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, en de opties die je kiest voor je veranda. Grofweg mag je rekenen op een prijs tussen de 10.000 en de 25.000 euro.

Net omdat er zoveel verschil kan zitten op de prijs op basis van de opties die je kiest, doe je er goed aan om offertes aan te vragen bij meerdere verandabouwers, en hun prijzen te vergelijken. Bovendien kunnen ze je elk het nodige advies geven, zodat je een beter beeld krijgt van wat er juist moet gebeuren in jouw specifieke geval.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een veranda

Via onderstaand offerteformulier heb je de mogelijkheid om in één keer meerdere offertes aan te vragen bij de beste verandabouwers actief in jouw regio. Elke verandabouwer die voldoet aan jouw voorwaarden zal vervolgens een gratis offerte op maat voorleggen, eventueel nadat ze je eerst een bezoek brengen om de situatie te bekijken.

Door de offertes aandachtig te vergelijken, kan je flink wat besparen op je factuur. Bovendien zijn alle offertes gratis en vrijblijvend, waardoor je niets te verliezen hebt.


verandabouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Overzicht van verandabouwers
Tuinkamer bouwen:
tips & tricks
Offertes voor verandabouw